Aan de slag met een lach

Vanaf 1 januari 2017 lage-inkomensvoordeel (LIV) voor werkgevers

Vanaf 1 januari 2017 lage-inkomensvoordeel (LIV) voor werkgevers 15-12-2016

Op 1 januari 2017 gaat regeling in voor het lage-inkomensvoordeel (LIV) voor werkgevers. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de loonkosten voor werknemers met een laag inkomen. Het inkomensvoordeel over 2017 wordt in 2018 uitgekeerd.

Het lage-inkomensvoordeel (LIV) voor werkgevers is een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers met werknemers die een laag inkomen hebben. Het LIV is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). U heeft recht op de tegemoetkoming voor elke werknemer die aan deze 3 voorwaarden voldoet:

  • Zijn gemiddeld uurloon is minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon. Deze worden bepaald op basis van het loon en de verloonde uren.
  • Hij heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt.
  • U betaalt hem ten minste 1.248 verloonde uren per jaar.

Wat moet u doen?

Heeft u werknemers die aan de voorwaarden voldoen? Dan krijgt u het lage-inkomensvoordeel  voor 2017 automatisch in 2018 betaald van de Belastingdienst. U hoeft hier zelf niets voor te doen. Zorg er wel voor dat u de loonaangifte in 2017 goed invult. Let vooral op dat u daarin de ‘verloonde uren’ correct invult. Dit zijn de uren die in het contract van de werknemer staan, dus ook de uren dat hij ziek was of verlof had. Ook betaald meerwerk of overwerk valt onder verloonde uren.

Meer informatie

U vindt meer informatie over het lage-inkomensvoordeel en verloonde uren op www.belastingdienst.nl.

 

(bron: UWV)< terug naar overzicht