Aan de slag met een lach

UWV verbetert inzage in doelgroepregister

UWV verbetert inzage in doelgroepregister 24-06-2016

Werkgevers en gemeenten kunnen sneller en gemakkelijker controleren of werknemers of een werkzoekende is opgenomen in het doelgroepregister. Werkgevers kunnen de informatie vinden via het Werkgeversportal op de UWV-website.

Voor gemeenten is de informatie beschikbaar in Sonar.


Op basis van één of alle loonheffingennummer(s) van het bedrijf kan een werkgever in één keer zien welke medewerkers nu al in het doelgroepregister staan en dus meetellen voor de banenafspraak. De resultaten kunnen vervolgens als CSV-bestand worden gedownload zodat de werkgever dit eenvoudig in de eigen personeelsadministratie kan verwerken.

Werkgevers kunnen ook aan de hand van het burgersservicenummer beoordelen of een (potentiële) werknemer in het doelgroepregister staat. Daarnaast blijft het voor werkgevers die nog geen account hebben op het werkgeversportaal mogelijk om via een formulier de informatie op te vragen.

Zie ook: Zoeken met loonheffingsnummer in doelgroepregister

In Sonar kunnen gemeenten inmiddels zien of een klant in het doelgroepregister staat. Dat moet het voor gemeenten gemakkelijker maken kandidaten voor de banenafspraak te selecteren.

Verder kunnen alle klanten die én in Sonar én in het doelgroepregister staan vanaf nu in het cv op werk.nl aangeven dat ze onder de doelgroep ‘banenafspraak’ gevonden willen worden door een werkgever.

Zie ook: Doelgroep banenafspraak zichtbaar in Sonar

 

 

Bron: www.samenvoordeklant.nl< terug naar overzicht