Aan de slag met een lach

Uitreiking 4e COMPLIMOENTJE

Uitreiking 4e COMPLIMOENTJE 02-08-2017

Op 1 augustus 2017 reikte LiMoen Coaching het 4e “COMPLIMOENTJE” uit aan Stichting Herbouw. Dit voor uitstekend werkgeverschap voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Herbouw is een bouwbedrijf en leerwerkbedrijf in één. Het motto van Herbouw is ‘alles onder één dak’. Dat betekent dat Herbouw alle disciplines in huis heeft en daarbij gespecialiseerd is in timmerwerk, schilderen, stuken, tegelen, elektra en cv- en loodgieterswerk. Het erkende SBB -leerwerkbedrijf biedt daarnaast ruimte voor leerwerkplekken niveau 1 en 2 (assistent bouw) maar ook zijn er mogelijkheden voor participatieplekken en dagbesteding.


Na een periode bestaand uit een proefplaatsing en enkele contracten kwam Killian, een jongeman uit Dordrecht vandaag in vaste dienst bij Herbouw. Killian heeft een Wajong-uitkering, wat maakt dat dit feit een bijzonder mooie prestatie is voor hem, voor zijn werkgever en zijn collega’s.

 

Killian kende geen makkelijke start op de arbeidsmarkt. Naast enkele baantjes als loodgieter, vakkenvuller en bestrater kwam hij thuis te zitten. Het ging niet goed met Killian. Toch kreeg hij de kans om bij Herbouw aan de slag te gaan als assistent timmerman. Killian greep deze kans met beide handen aan. Hij ontwikkelde zich als werknemer, haalde zijn rijbewijs en zijn MBO diploma niveau 1.

Toch was de het niet altijd makkelijk voor hem. Killian kende de afgelopen jaren veel lichamelijke klachten, waardoor hij regelmatig uitviel. Zijn werkgever had hier echter veel begrip voor en gaf hem elke keer weer een kans om terug te komen. Door wat aanpassingen op de werkplek kreeg Killian kreeg uiteindelijk de zaken steeds meer op de rit en is hij inmiddels niet meer weg te denken bij het bedrijf.

 

Stichting Herbouw en Killian zijn daarom ook een voorbeeld van; en een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft; en een werknemer die doorzet ondanks tegenslag en beperkingen. Met de inzet van de werkgever, het begeleidend personeel, Killian en de jobcoach is dan ook deze mooie prestatie tot stand gekomen.

 

Dit artikel is geschreven door Arthur Moen, procesbegeleider bij inclusief werkgeven en register jobcoach bij LiMoen Coaching ~aan de slag met een lach! ~ 


Contactgegevens

LiMoen Coaching

Arthur Moen

Mobiel:06-40935289 

Email: info@limoencoaching.nl

Website: www.limoencoaching.nl  < terug naar overzicht