Aan de slag met een lach

Uitreiking 3e COMPLIMOENTJE

Uitreiking 3e COMPLIMOENTJE 13-04-2017

Op 5 april 2017 reikte LiMoen Coaching het derde “COMPLIMOENTJE” uit aan Den Boer Groenprojecten. Dit voor uitstekend werkgeverschap voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Den Boer Groenprojecten uit gevestigd in Krimpen aan den IJssel is een bedrijf actief in de groenvoorziening en boomverzorging en richt zich met name op het ‘ontzorgen van de opdrachtgever’.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het rooien, (ver)planten en snoeien van bomen en in aanleg, onderhoud en renovatie van plantsoenen, tuinen en sportvelden.


Na een periode van detachering en enkele contracten kwam Vincent, een jongeman uit Dordrecht met Wajong-uitkering, in vaste dienst. Een mooie prestatie voor deze werknemer, maar ook zeker voor de werkgever en zijn collega’s.

 

Vincent heeft een turbulent leven achter de rug en heeft in een diep dal gezeten. Leren was voor hem altijd lastig. Vincent belandde hierdoor in de Wajong. Toch gaf Vincent niet op. Hij startte met een re-integratietraject, maar was in die tijd wel behoorlijk onzeker geworden over zichzelf. Hierdoor kwam hij op de werkvloer vaak niet goed uit de verf en ook niet door zijn proeftijd. Na 7 bedrijven en zo’n 7 jaar verder kwam hij terecht bij Den Boer Groenprojecten in Krimpen aan den IJssel. Deze werkgever zag het echter wel in hem zitten; had begrip voor zijn verleden en gaf hem vertrouwen en stapsgewijs meer verantwoordelijkheid. Vincent ontwikkelde zich en kreeg zelfvertrouwen, waardoor hij beter ging presteren. Hij haalde zijn rijbewijs en diverse certificaten.  En nu, 10 jaar na zijn “diepe dal” tekent hij een vast contract.

 

Den Boer Groenprojecten is daarom ook een voorbeeld, van een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft. De directe collega’s van Vincent speelden hierbij een belangrijke rol. Ze hielpen hem als het even niet lukte en hij kon er altijd zijn verhaal aan kwijt. Ook zegt hij dat hij veel aan zijn jobcoach heeft gehad. “Hij had de tijd voor me en had veel geduld met me”.

Vincent is daarom een absolute doorzetter en een voorbeeld voor velen. Doordat iedereen bereid was een extra stapje extra te zetten werd voor hem een duurzaam dienstverband mogelijk.

 

Dit artikel is geschreven door Arthur Moen, procesbegeleider inclusief werkgeven en register jobcoach bij LiMoen Coaching ~aan de slag met een lach! ~  


Contactgegevens

06-40935289 

info@limoencoaching.nl

www.limoencoaching.nl  

www.werkgeversmeteenhart.nl< terug naar overzicht