Aan de slag met een lach

SAMEN WERK ZOEKEN VIA WERKBANK DRECHTSTEDEN

SAMEN WERK ZOEKEN VIA WERKBANK DRECHTSTEDEN	24-04-2016

PAPENDRECHT • Met enige trots leidde Herman Nieuwstraten vrijdag de gasten door het nieuwe Werkbank werkcafé. De belangstellenden van de Drechtsteden Werkbank hebben met de gezellige verblijfsruimte een prachtig onderkomen gekregen.

De Werkbank wordt een springplank voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor wethouder Jan Nathan Rozendaal reden genoeg om die opening bij te wonen.
(foto: Chris Wijmans)
De Werkbank Drechtsteden is een stichting door en voor jonge werkzoekenden. En dat hoeven ze niet alleen te doen. Mensen en organisaties zijn bereid om hen te leren hoe een aantrekkelijke CV wordt opgesteld. En met de grote invloed van de Social Media is het belangrijk dat kandidaten weten hoe ze daarmee om moeten gaan.

 

Sociale contacten
Veel aandacht is er voor het sociale contact. Elke donderdagmiddag is er het Werkbank Café. Daarvoor stelde Richard Vermeij een deel van zijn bedrijfsruimte beschikbaar. In het café kunnen andere werkzoekenden elkaar leren kennen verhalen uitwisselen. En ze leren dat ook de Facebook pagina van Werkbank een belangrijke ontmoetingsplaats is.

De contacten met potentiële werkgevers worden ook door de medewerkers van Werkbank begeleid. “Samen gaan we op zoek naar vacatures of starten we waar nodig een nieuw bedrijfje op,” legt Nieuwstraten uit.

 

In gesprek
“We maken afspraken bij werkgevers en komen met hen in gesprek.” Vanuit de overheid is er steeds minder geld beschikbaar voor (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overheid trekt zich terug en is steeds minder toereikend.

“Vervelende gevolgen hiervan zijn dat commerciële re-integratiebureaus voor (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich voornamelijk nog bezig houden met mensen die op korte termijn aan werk te helpen zijn,” aldus Nieuwstraten. “En daar springen we op in.”

De Stichting is geheel afhankelijk van giften en sponsoring en heeft daarom ook de ANBI status. “Ik hoop van harte dat men ons gaat steunen,” aldus een enthousiaste Herman Nieuwstraten. Zie www.werkbankdrechtsteden.nl en Facebook.

 

(bron: Klaroen.nl)

 


< terug naar overzicht