Aan de slag met een lach

Praktijkverhalen

 

Op 5 april 2017 reikte LiMoen Coaching het derde “COMPLIMOENTJE” uit aan Den Boer Groenprojecten. Dit voor uitstekend werkgeverschap voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Den Boer Groenprojecten uit gevestigd in Krimpen aan den IJssel is een bedrijf actief in de groenvoorziening en boomverzorging en richt zich met name op het ‘ontzorgen van de opdrachtgever’.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het rooien, (ver)planten en snoeien van bomen en in aanleg, onderhoud en renovatie van plantsoenen, tuinen en sportvelden.


Na een periode van detachering en enkele contracten kwam Vincent, een jongeman uit Dordrecht met Wajong-uitkering, in vaste dienst. Een mooie prestatie voor deze werknemer, maar ook zeker voor de werkgever en zijn collega’s.

 

Vincent heeft een turbulent leven achter de rug en heeft in een diep dal gezeten. Leren was voor hem altijd lastig. Vincent belandde hierdoor in de Wajong. Toch gaf Vincent niet op. Hij startte met een re-integratietraject, maar was in die tijd wel behoorlijk onzeker geworden over zichzelf. Hierdoor kwam hij op de werkvloer vaak niet goed uit de verf en ook niet door zijn proeftijd. Na 7 bedrijven en zo’n 7 jaar verder kwam hij terecht bij Den Boer Groenprojecten in Krimpen aan den IJssel. Deze werkgever zag het echter wel in hem zitten; had begrip voor zijn verleden en gaf hem vertrouwen en stapsgewijs meer verantwoordelijkheid. Vincent ontwikkelde zich en kreeg zelfvertrouwen, waardoor hij beter ging presteren. Hij haalde zijn rijbewijs en diverse certificaten.  En nu, 10 jaar na zijn “diepe dal” tekent hij een vast contract.

 

Den Boer Groenprojecten is daarom ook een voorbeeld, van een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft. De directe collega’s van Vincent speelden hierbij een belangrijke rol. Ze hielpen hem als het even niet lukte en hij kon er altijd zijn verhaal aan kwijt. Ook zegt hij dat hij veel aan zijn jobcoach heeft gehad. “Hij had de tijd voor me en had veel geduld met me”.

Vincent is daarom een absolute doorzetter en een voorbeeld voor velen. Doordat iedereen bereid was een extra stapje extra te zetten werd voor hem een duurzaam dienstverband mogelijk.

 

 

Op 30 november 2016 reikte LiMoen Coaching het tweede “COMPLIMOENTJE” uit aan supermarkt PLUS ’t Lam in Dordrecht. Dit voor uitstekend werkgeverschap voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.


PLUS ’t Lam is een supermarkt in Dubbeldam die klantvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel heeft staan. PLUS ’t Lam heeft 2 vestigingen in Dubbeldam en in Stadspolders.

Na enkele contracten mocht Koen, een jongeman met Wajong, dit jaar een contract tekenen voor onbepaalde tijd. Een grote prestatie voor deze werknemer, maar ook zeker voor de werkgever en enkele directe collega’s. Dankzij hun motivatie en support bleef Koen aan de slag. Deze collega’s deden een stapje extra en hielpen Koen met diverse zaken op momenten dat het voor hem lastig was. Zo waren er bijvoorbeeld collega’s die hem regelmatig hielpen als het werk te zwaar was, voor hem opkwamen binnen het bedrijf en zelfs buiten werktijd hem met diverse zaken ondersteunden.

PLUS ’t Lam is daarom ook een voorbeeld, van een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft en daarnaast bereid is een stapje extra te zetten, zodat uiteindelijk een duurzaam dienstverband ook mogelijk wordt.

(*de namen zijn om privacy redenen gefingeerd)

 

 

 

Op 8 september 2015 reikte LiMoen Coaching het eerste “complimoentje” aan het bedrijf VND Vastenhoud Neon in Dordrecht. Dit voor uitstekend werkgeverschap voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt

 

VND Neon is een bedrijf dat zowel producent als ontwerper is van alle vormen van lichtreclame en vervaardigt daarnaast ook allerlei vormen van sign-reclame.

 

Na enkele contracten mocht Brian, een jongeman met Wajong, dit jaar een contract tekenen voor onbepaalde tijd. Een grote prestatie; niet alleen voor de werknemer maar vooral ook voor de werkgever. De weg hier naartoe ging namelijk niet altijd geheel vlekkeloos. Dankzij het vertrouwen van de werkgever, die waar nodig een stapje extra zette in de begeleiding en op moeilijke momenten weer een nieuwe kansen gaf, bleef Brian toch aan de slag. De werkbegeleiders van VND Vastenhoud Neon zijn daarom dan ook een voorbeeld, van werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft en daarnaast bereid zijn net dat stapje extra te zetten, om zo een duurzaam dienstverband te laten ontstaan. 

(*de namen zijn om privacy redenen gefingeerd)