Aan de slag met een lach

Nieuwsblog

Aanpassing van regels versoepelt uitvoering Participatiewet 3 december 2015

Aanpassing van regels versoepelt uitvoering Participatiewet

De uitvoering van de Participatiewet wordt op onderdelen aangepast. Hierover heeft staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overeenstemming bereikt met de VNG, sociale partners en UWV.

Lees verder >
Nieuw in de Drechtsteden: de Werkbank 11 november 2015

Nieuw in de Drechtsteden: de Werkbank

Stichting Werkbank Drechtsteden stelt zich ten doel het ondersteunen van jonge kwetsbare mensen in de Drechtsteden bij het vinden en aangaan van een betaalde arbeidsbetrekking/ dienstverband.

Lees verder >
SZW beantwoordt vragen Banenafspraak en Quotumheffing 24 oktober 2015

SZW beantwoordt vragen Banenafspraak en Quotumheffing

Lees de nieuwe veelgestelde vragen en antwoorden over de Wet Banenafspraak en Quotumheffing in het kennisdocument van het ministerie van SZW. De vragen gaan onder meer in op de afspraak uit het sociaal akkoord, de doelgroep, de banen en het monitoren van de extra geplaatste mensen met een arbeidsbep

Lees verder >
Jongeren en het aanvragen van bijstand 24 oktober 2015

Jongeren en het aanvragen van bijstand

Jongeren van 18 tot 27 die zich bij het loket van het UWV melden voor een bijstandsuitkering kunnen die niet meteen aanvragen. Ze moeten eerst 4 weken zelf zoeken naar een baan en kijken of ze terug naar school kunnen.

Lees verder >
Vanaf 2017 tegemoetkoming voor lage lonen 22 september 2015

Vanaf 2017 tegemoetkoming voor lage lonen

Per 1 januari 2017 kunt u een tegemoetkoming ontvangen als u een werknemer in dienst neemt die het wettelijk minimumloon of net iets meer dan dat verdient.

Lees verder >