Aan de slag met een lach

Kosten, verplichtingen, risico's

Kosten

We maken graag met u kennis middels een kosteloos en vrij-blijvend adviesgesprek. Daarnaast zijn zowel de werving&selectie, kostenplaatje als de opstart van een detacheerconstructie (i.v.t.) geheel kosteloos; 

begeleiding door een jobcoach wordt vergoed door een gemeente of UWV bij een contract van minimaal 12 uur. Ook is bij de kandidaten sprake van loondispensatie of loonkostensubsidie.

Deze korting kan oplopen tot maar liefst 7000,- per jaar !

 

Verplichtingen

Als werkgever kunt u te maken krijgen met een hoop administratieve verplichtingen en regelingen. Als u kiest voor een payroll-constructie via Werkgevers met een hart heeft dat als voordeel dat u als werkgever geen last meer heeft van die administratieve romslomp. Bij loondienst helpen wij u met het aanvragen van de subsidies en voorzieningen.

 

Risico's

Bij de kandidaten die vallen onder de banenafspraak is er sprake van een No-Risk Polis. Bij ziekte betaalt Het UWV voor een groot deel de loonkosten van de zieke werknemer. Ook zijn er mogelijkheden een kandidaat kosteloos één of twee maanden op proef te nemen. Bij ziekte is er sprake van de No-Risk Polis.