Aan de slag met een lach

Jobcoaching

Werknemers die een langdurige ziekte of beperking hebben kunnen via het UWV of via de gemeente gebruik maken van een jobcoach. Hiervoor moeten zij een status Wajong, WIA of ZW hebben. Ook zijn er mogelijkheden voor werkzoekers met Bijstand en een doelgroepenverklaring;  alsmede werkzoekers met een SFB (structureel functionele beperking). Deze status krijgen mensen die speciaal onderwijs (LWOO, PRO, VSO) hebben gevolgd.

 

Voor de werknemer

Een jobcoach van Limoen kan helpen bij het inwerken, werkt mee op de werkvloer, helpt je in het contact houden met je werkgever en heeft regelmatig gesprekken die gericht zijn op jouw ontwikkeling. Verder kan de jobcoach samen met jou kijken naar een geschikte cursus of opleiding. Ook kan de jobcoach je helpen met je loon, uitkering en de papieren die je krijgt van het UWV of gemeente.

Kortom: jij zet de jobcoach in, waar jij hem nodig hebt!

 

Voor de werkgever

Een werknemer krijgt alleen een jobcoach bij een dienstverband van ten minste 12 uur per week. Daarbij moet de werknemer minimaal 35% van het minimumloon verdienen. De jobcoach begeleidt uw werknemer maximaal 3 jaar. Alleen in uitzonderlijke gevallen wordt de begeleiding verlengd na deze periode. Het inzetten van een jobcoach kost u als werkgever niets. Het UWV of de gemeente betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de jobcoachorganisatie.

 

De coach van LiMoen is geregistreerd bij de Landelijke Beroepsvereniging NOLOC en werkt onder door het UWV erkende jobcoachorganisaties met het Blik op Werk keurmerk.