Aan de slag met een lach

Interne jobcoach

Interne jobcoach 19-02-2016

Neemt u een werknemer met een langdurige ziekte of handicap in dienst die begeleiding nodig heeft? Dan kan een interne jobcoach misschien helpen. Een jobcoach begeleidt deze werknemer op zijn werkplek.

U zorgt ervoor dat uw werknemer een persoonlijk trainings- of inwerkprogramma krijgt en begeleiding op de werkvloer. Aan het eind van een geslaagd programma kan de werknemer zijn werk zelfstandig uitvoeren. De jobcoach blijft bereikbaar wanneer er problemen zijn.

 

Wilt u subsidie voor een interne jobcoach aanvragen? Dan moeten u en uw werknemer aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Vraagt u voor de eerste keer subsidie aan voor een interne jobcoach? Dan moet uw werknemer een dienstverband hebben van minimaal 6 maanden. Hij werkt minimaal 12 uur per week en verdient minimaal 35% van het minimumloon.

    Verlengt u de arbeidsovereenkomst van uw werknemer? Dan kunt u subsidie krijgen zolang het dienstverband duurt, met een maximum van in totaal 3 jaar. Heeft uw werknemer na deze 3 jaar toch nog begeleiding van een interne jobcoach nodig? Ook dan kunt u misschien nog subsidie krijgen. U moet uw aanvraag dan wel goed onderbouwen.

  • Heeft uw werknemer eerder hulp gehad van een jobcoach? En wilt u nu subsidie voor een interne jobcoach aanvragen? Houd er dan rekening mee dat we de periodes waarin uw werknemer gebruik heeft gemaakt van een jobcoach aftrekken van de maximale periode van 3 jaar. (Bron: UWV)
Lees hier verder


< terug naar overzicht