Aan de slag met een lach

Geluidsopname toegestaan bij gesprek UWV vanaf 1 januari 2017

Geluidsopname toegestaan bij gesprek UWV vanaf 1 januari 2017 03-01-2017

Soms kan het handig zijn om een moeilijk of spannend gesprek op te nemen, zodat je alles later nog eens terug kunt luisteren. Vanaf 1 januari 2017 mag je bij UWV geluidsopnames maken van een gesprek met een medewerker. Wel gelden er een paar spelregels. Wat mag wel en wat mag niet? 

Vanaf 1 januari 2017 is het dus toegestaan geluidsopnames te maken van een gesprek met een medewerker van UWV. Dit kan een gesprek zijn waarbij jullie elkaar persoonlijk treffen, maar ook een telefoongesprek. Het maken van beeldopnames van een gesprek mag niet. 

 

Melden van tevoren

Als je een geluidsopname wilt maken, meld je dit van tevoren bij de persoon met wie je het gesprek hebt. Er gelden wel enkele spelregels. Deze krijg je voordat het gesprek plaatsvindt. Je kunt ze ook alvast inkijken op uwv.nl (beschikbaar vanaf 1 januari 2017). Voor het gesprek plaatsvindt, wil UWV graag weten of je het eens bent met deze spelregels. Stem je niet in met de regels, dan zijn geluidsopnames niet toegestaan. Het gesprek gaat dan wel gewoon door.

 

Spelregels 

  • Een gesprek mag je opnemen als je dit van tevoren meldt bij UWV. De medewerker kan dan besluiten of hij zelf ook een opname maakt of niet.
  • De geluidsopname is alleen bedoeld voor eigen gebruik. Publiceren of delen op internet of social media is niet toegestaan.

 

Uitzonderingen

Er zijn een paar uitzonderingen waarbij het niet is toegestaan om geluidsopnames te maken:

  • als er een derde persoon aan het gesprek deelneemt die geen toestemming geeft voor de opname;
  • als het om een mediationgesprek gaat. Je mag alleen geluidsopnames maken als beide partijen én de mediator hiermee instemmen;
  • als er sprake is van een verhoor door een opsporingsambtenaar;
  • als je je eerder niet aan deze spelregels hebt gehouden of daar niet mee instemt. 

Vanaf 1 januari vind je de spelregels ook op uwv.nl.

 

(bron: UWV Perspectief)< terug naar overzicht