Aan de slag met een lach

Praktijkvoorbeelden

Stichting Herbouw


Stichting Herbouw is een bouwbedrijf en leerwerkbedrijf in één. Het motto van Herbouw is ‘alles onder één dak’. Dat betekent datHerbouw alle disciplines in huis heeft en daarbij gespecialiseerd is in timmerwerk, schilderen, stuken, tegelen, elektra en cv- en loodgieterswerk. Het erkende SBB -leerwerkbedrijf biedt daarnaast ruimte voor leerwerkplekken niveau 1 en 2 (assistent bouw) maar ook zijn er mogelijkheden voor participatieplekken en dagbesteding.


In periode bestaand uit een proefplaatsing en enkele contracten kwam Killian, een jongeman uit Dordrecht vandaag in vaste dienst bij Herbouw. Killian heeft een Wajong-uitkering, wat maakt dat dit feit een bijzonder mooie prestatie is voor hem, voor zijn werkgever en zijn collega’s.

Killian kende geen makkelijke start op de arbeidsmarkt. Naast enkele baantjes als loodgieter, vakkenvuller en bestrater kwam hij thuis te zitten. Het ging niet goed met Killian. Toch kreeg hij de kans om bij Herbouw aan de slag te gaan als assistent timmerman. Killian greep deze kans met beide handen aan. Hij ontwikkelde zich als werknemer, haalde zijn rijbewijs en zijn MBO diploma niveau 1.

Toch was de het niet altijd makkelijk voor hem. Killian kende de afgelopen jaren veel lichamelijke klachten, waardoor hij regelmatig uitviel. Zijn werkgever had hier echter veel begrip voor en gaf hem elke keer weer een kans om terug te komen. Door wat aanpassingen op de werkplek kreeg Killian kreeg uiteindelijk de zaken steeds meer op de rit en is hij inmiddels niet meer weg te denken bij het bedrijf.

 

Stichting Herbouw en Killian zijn daarom ook een voorbeeld van; en een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft; en een werknemer die doorzet ondanks tegenslag en beperkingen. Met de inzet van de werkgever, het begeleidend personeel, Killian en de jobcoach is dan ook deze mooie prestatie tot stand gekomen.

 

 

Dén Boer Groenprojecten

 

Den Boer Groenprojecten uit gevestigd in Krimpen aan den IJssel is een bedrijf actief in de groenvoorziening en boomverzorging en richt zich met name op het ‘ontzorgen van de opdrachtgever’.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het rooien, (ver)planten en snoeien van bomen en in aanleg, onderhoud en renovatie van plantsoenen, tuinen en sportvelden.


Na een periode van detachering en enkele contracten kwam Vincent, een jongeman uit Dordrecht met Wajong-uitkering, in vaste dienst. Een mooie prestatie voor deze werknemer, maar ook zeker voor de werkgever en zijn collega’s.

 

Vincent heeft een turbulent leven achter de rug en heeft in een diep dal gezeten. Leren was voor hem altijd lastig. Vincent belandde hierdoor in de Wajong. Toch gaf Vincent niet op. Hij startte met een re-integratietraject, maar was in die tijd wel behoorlijk onzeker geworden over zichzelf. Hierdoor kwam hij op de werkvloer vaak niet goed uit de verf en ook niet door zijn proeftijd. Na 7 bedrijven en zo’n 7 jaar verder kwam hij terecht bij Den Boer Groenprojecten in Krimpen aan den IJssel. Deze werkgever zag het echter wel in hem zitten; had begrip voor zijn verleden en gaf hem vertrouwen en stapsgewijs meer verantwoordelijkheid. Vincent ontwikkelde zich en kreeg zelfvertrouwen, waardoor hij beter ging presteren. Hij haalde zijn rijbewijs en diverse certificaten.  En nu, 10 jaar na zijn “diepe dal” tekent hij een vast contract.

 

Den Boer Groenprojecten is daarom ook een voorbeeld, van een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft. De directe collega’s van Vincent speelden hierbij een belangrijke rol. Ze hielpen hem als het even niet lukte en hij kon er altijd zijn verhaal aan kwijt. Ook zegt hij dat hij veel aan zijn jobcoach heeft gehad. “Hij had de tijd voor me en had veel geduld met me”.

Vincent is daarom een absolute doorzetter en een voorbeeld voor velen. Doordat iedereen bereid was een extra stapje extra te zetten werd voor hem een duurzaam dienstverband mogelijk.

 

 

Plus 't Lam


PLUS ’t Lam is een supermarkt in Dubbeldam die klantvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel heeft staan. PLUS ’t Lam heeft 2 vestigingen in Dubbeldam en in Stadspolders.

Na enkele contracten mocht Koen, een jongeman met Wajong, dit jaar een contract tekenen voor onbepaalde tijd. Een grote prestatie voor deze werknemer, maar ook zeker voor de werkgever en enkele directe collega’s. Dankzij hun motivatie en support bleef Koen aan de slag. Deze collega’s deden een stapje extra en hielpen Koen met diverse zaken op momenten dat het voor hem lastig was. Zo waren er bijvoorbeeld collega’s die hem regelmatig hielpen als het werk te zwaar was, voor hem opkwamen binnen het bedrijf en zelfs buiten werktijd hem met diverse zaken ondersteunden.

PLUS ’t Lam is daarom ook een voorbeeld, van een werkgever die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft en daarnaast bereid is een stapje extra te zetten, zodat uiteindelijk een duurzaam dienstverband ook mogelijk wordt.

(*de namen zijn om privacy redenen gefingeerd)

 

 

VND NEON

 

VND Neon is een bedrijf dat zowel producent als ontwerper is van alle vormen van lichtreclame en vervaardigt daarnaast ook allerlei vormen van sign-reclame.

 

Na enkele contracten mocht Brian, een jongeman met Wajong, dit jaar een contract tekenen voor onbepaalde tijd. Een grote prestatie; niet alleen voor de werknemer maar vooral ook voor de werkgever. De weg hier naartoe ging namelijk niet altijd geheel vlekkeloos. Dankzij het vertrouwen van de werkgever, die waar nodig een stapje extra zette in de begeleiding en op moeilijke momenten weer een nieuwe kansen gaf, bleef Brian toch aan de slag. De werkbegeleiders van VND Vastenhoud Neon zijn daarom dan ook een voorbeeld, van werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen geeft en daarnaast bereid zijn net dat stapje extra te zetten, om zo een duurzaam dienstverband te laten ontstaan. 

(*de namen zijn om privacy redenen gefingeerd)